Hulpactie bij Gebroeders van Lymborch Kerststal

Hulpactie bij Gebroeders van Lymborch Kerststal

Elk jaar staat er rond de kersttijd een levensgrote kerststal van de Gebroeders van Lymborch in de Stevenskerk. Deze stal werd gevuld met figuren in kledij uit de werken van de gebroeders. Eind november zijn er veel materialen verloren gegaan door een grote band in de loods van de Gebroeders van Lymborch, een schade van 100.000 euro. Dit grote verlies heeft veel invloed op al het andere werk van de stichting, waaronder de jaarlijkse kerststal.

Hulpactie bij de kerststal

Om geld op te halen staat er dit jaar een sobere kerststal in de Stevenskerk met een collectebus. Met dit geld hopen we de materialen te kunnen vervangen en weer een mooi evenement in het laatste weekend van augustus te kunnen organiseren. Voor iedere gedoneerde € 550,- zetten we een kerstfiguur bij de kerststal. Dat kost ons ongeveer € 50,- en kunnen we weer € 500 investeren in de wederopbouw.

Groot verlies

Hubert Hendriks werkt sinds vele jaren met vrijwilligers van de Stevenskerk en de Gebroeders van Lymborch mee aan de kerststal in de Stevenskerk: “Ja, dit jaar werd het dus een moeilijke keuze. Wat hebben we nog wel en wat hebben we niet meer? Wat kunnen we nog bekostigen nu we zoveel materiaal kwijt zijn?” Hubert heeft gelukkig veel van de kerststal elders opgeslagen en de typische Gebroeders van Lymborch stal wordt bewaard bij de Stevenskerk, desondanks is het nodige verloren gegaan. “Na enig nadenken zagen we de mogelijkheid een sobere opstelling te maken rondom het kindje Jezus.  Met een grote foto van de brand en artikelen van de Gelderlander willen we de bezoekers vervolgens uitnodigen te storten in ons herstelfonds. Dan kunnen wij opnieuw aan het werk, een mooi evenement in augustus organiseren en volgend jaar weer een stralende kerststal neerzetten” zegt Hendriks enthousiast en hoopvol.

Hoe kan ik geld doneren? Maak een bedrag over op rekeningnummer NL79 INGB 000 45 32 184 t.n.v. Stichting Maelwael Van Lymborch o.v.v. ‘brandhulp’ en uw naam en adres. Crowdfunding kan ook via het platform GoFundMe: www.gofundme.com/f/help-gebroeders-van-lymborch-uit-de-brand Of kom naar het Gebroeders van Lymborch (open op vrijdag, zaterdag en zondag van 12-17u op de Burchtstraat 63, Nijmegen) en werp iets in de collectebus.