Gebroeders van Lymborch Huis vestigt zich permanent in Nijmegen

In 2019 krijgt Nijmegen een permanente plek voor de geschiedenis van het unieke erfgoed van de Gebroeders van Lymborch. Het Gebroeders van Lymborch Huis zal de basis worden voor tal van historische en culturele publieksactiviteiten. Van tentoonstelling tot lezing, van stadswandeling tot educatieprogramma’s voor scholieren. Bezoekers leren hier meer over het leven en werk van de familie Maelwael Van Lymborch. Vooraan in het Huis komt een informatiebalie en winkel met merchandise, cadeaus en souvenirs. 

Het Gebroeders van Lymborch Huis vestigt zich in de Burchtstraat 63, bovenop de nog bestaande middeleeuwse kelders van het familieatelier waar de gebroeders het vak geleerd hebben. Het Gebroeders van Lymborch Huis zal een van de toegangspoorten naar het Valkhofkwartier worden en belangrijke schakel tussen de Stevenkerk/Grote Markt en het Valkhof op deze oudste stadsstraat van Nederland. De Burchtstraat was immers de hoofdstraat van de stad, de oost-west verbinding die liep van Burchtpoort tot Hezelpoort en zijn oorsprong heeft in de Romeinse tijd, toen het de castra op de Hunerberg verbond met Ulpia Noviomagus in Nijmegen West.

Opening: Gebroeders van Lymborch Zondag

Opening van het Huis is op zondag 25 augustus wanneer de eerste Gebroeders van Lymborch Zondag plaats vindt. In plaats van het Gebroeders van Lymborch Festival staat die zondag de feestelijke lancering centraal onder de noemer ‘Welkom thuis’. De lancering zal veel publieksactiviteiten bieden om kennis te kunnen maken met het Gebroeders van Lymborch Huis, het werk van de gebroeders en de tijdsperiode waarin zij leefden.

Download hier het persbericht!