Bibliotheek Boxmeer hulpactie

Bibliotheek Boxmeer helpt Stichting Gebroeders van Lymborch

Op vrijdag 22 november brandde een loods in Oeffelt (Gemeente Boxmeer) tot de grond toe af. Een zeer actieve vrijwilligersgroep van de stichting Gebroeders van Lymborch had hier haar opslag van gereproduceerde Middeleeuwse voorwerpen, festival attributen en ook haar werkplaats.

Crowdfunding actie in Bibliotheek Boxmeer

De brand in Oeffelt heeft geleid tot een crowdfunding actie om het financiële verlies te compenseren. BiblioPlus, de basisbibliotheek in het Land van Cuijk en Maasduinen heeft samen met de Historische Kring Land van Cuyck aangeboden om de helpende hand te bieden.

Vanaf maandag 10 februari is er in de Boxmeerse bibliotheek een kleine presentatie ingericht, waar ook het magazine, dat verscheen bij de 600e geboortedag van de Gebroeders, voor € 5,00 te koop is. Door te doneren steunt u de Stichting Maelwael van Lymborch in hun werk om de Gebroeders Van Lymborch en hun werk bekend te maken en de wederopbouw van de door vrijwilligers gerunde Middeleeuwse werkplaats weer op te zetten.

Lezing over Gebroeders van Lymborch
In aansluiting op  de verkoop van het speciale magazine verzorgt Lieke Kamphuis, rondleider in het Gebroeders van Lymborch Huis, een lezing over de Gebroeders Van Lymborch en hun werk. De lezing vindt plaats op dinsdag 21 april in bibliotheek Boxmeer. Aanvang 20.00 uur. Toegang tot de lezing is een vrijwillige gift aan het eind van de avond voor de crowdfundingsactie van de stichting.