zzz-Gebroeders van Lymborch Huis

Het Gebroeders van Lymborch huis

Ontdek de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst in het Gebroeders van Lymborch huis

In het kleinste museum van Nijmegen, het Gebroeders van Lymborch Huis ontdekt u de Rembrandts van de middeleeuwen! Leer meer over het leven en werk van de familie Maelwael Van Lymborch en bezoek de ruim zeshonderd jaar oude middeleeuwse kelders van hun familieatelier.

Bekijk hier de openingstijden van de Gebroeders van Lymborch Huis.

Het Gebroeders van Lymborch Huis ligt op Burchtstraat 63, bovenop de nog bestaande middeleeuwse kelders van het familieatelier waar de gebroeders het vak geleerd hebben. Het Gebroeders van Lymborch Huis toont als enige plek ter wereld al hun werken. Tegen entree wordt u rondgeleid door een enthousiaste gids. De museumwinkel is gratis te bezoeken.

Tijdens uw bezoek leert u over het bijzondere leven en de wereldberoemde kunstwerken van de familie Maelwael Van Lymborch.

Tijdens openingstijden (woensdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur) en op afspraak buiten openingstijden kan het Gebroeders van Lymborch Huis bezocht worden. De gids vertelt u een verhaal, toont u een een film en nauwkeurige replica’s van werken van Maelwael en de getijdenboeken te bezichtigen zijn.

Wilt u meer lezen over het monument Gebroeders van Lymborch Huis en hoe het zich wil doorontwikkelen? Lees dan het bouwhistorisch onderzoek en het beleefconcept uit 2016.

Locatie
Burchtstraat 63, Nijmegen

TICKETSHOP GEBROEDERS VAN LYMBORCH HUIS