Vernieuwingen

Vernieuwingen
in het Gebroeders van Lymborch Huis

De kalenderbladen in het Gebroeders van Lymborch Huis zijn weer vernieuwd! Geniet van de maanden januari tot en met mei. Het land wordt geploegd in maart voor het kasteel van Lusignan en de lente hangt in de lucht bij de verloving in april van Charles van Orleans, wiens tragische leven zo treffend werd beschreven in het Woud der verwachting van Hella Haasse. Maar nu, in de koudste maand februari warmen we ons nog even aan een knapperend haardvuur in een sprookjesachtig sneeuwlandschap.

De expositieruimte achter is ‘opgevrolijkt’ met de satanische afbeelding van de Hel, die sterk doet denken aan het werk van Jheronimus Bosch. Alleen is deze afbeelding van de gebroeders van Lymborch 100 jaar ouder dan Bosch werk! Ook hangt daar nu permanent de raadselachtige Anatomische Mens. Ook zijn de pagina’s van de facsimile’s van de Belles Heures en Très Riches Heures omgeslagen. Hier valt nu de Gregoriusprocessie te bewonderen. Een dubbele paginaminiatuur met een revolutionaire combinatie van tekst en beeld. 


  • Nieuwe merchandise

    In de winkel van het Gebroeders van Lymborch Huis vindt u onze nieuwste merchandise: zeldzame kopieën van een achttal pleuranten (rouwklagers) die rond de graven van de hertogen van Bourgondië staan te treuren. Het grafcomplex waar Nijmegenaar Johan Maelwael rond 1405 de hoofdaannemer en polychromeur van was.

  • Sjaalontwerp

    Na het succes van vorig jaar heeft Mode met een Missie in samenwerking met Museum het Valkhof en Het Gebroeders van Lymborch Huis een nieuwe sjaal ontworpen. Deze sjaal heeft een beperkte oplage, bedraagt € 39,95 en is verkrijgbaar in de museumwinkel van Museum Het Valkhof en het Gebroeders van Lymborch Huis.