Online rondleiding door het Gebroeders van Lymborch Huis!

Online rondleiding door het Gebroeders van Lymborch Huis!

Op zondag 3 mei gaat het Gebroeders van Lymborch Huis om 16.00 uur online open. Volg de rondleiding live via de Facebookpagina van de Gebroeders van Lymborch.

Rondleiding

Gids Peter van der Heijden neemt je dan mee door het Huis en de 14e-eeuwse kelder. Je hoort dan allerlei spannends over het leven en werk van de drie Nijmeegse gebroeders. Hij zal stil staan bij een paar opvallende kunstwerken, zoals de zeldzame facsimile van de Très Riches Heures die op wel een heel bijzondere pagina open ligt. Ook zal het gaan over de grote pandemie van hun tijd, de pest, die hun leven en ook dood bepaald heeft. Nu weer zeer actueel allemaal. En het wordt natuurlijk interactief. Mocht je tussendoor een prangende vraag hebben? Stel ‘m gerust via Facebook en jullie gids zal proberen deze te beantwoorden.

Steun ons
Mocht je het de moeite waard vinden en wil je ons steunen in deze lastige tijd? Doe dan een donatie via deze Tikkie. Het normale tarief van een rondleiding is 4 euro. Of kijk eens rond op onze webshop en koop wat moois dat herinnert aan de grootste kunstenaars van de Middeleeuwen…uit Nijmegen!

Foto: Willem Melssen