Even voorstellen: stagiaires

Wist je dat er naast de vaste staf en onze vrijwilligers ook een aantal stagiaires werkzaam zijn bij het Gebroeders Van Lymborch Huis? We vinden het belangrijk dat aankomende docenten en erfgoedprofessionals een goede start krijgen van hun carrière, en daarom bieden we studenten graag een stageplek aan in ons mooie museumhuis. Een drietal van onze stagiaires stelt zich hier voor. 

Willemijn Hobbij

Hoi allemaal,

Ik ben Willemijn Hobbij ik ben 21 jaar en zit in mijn tweede jaar van de studie lerarenopleiding geschiedenis. Ik kom uit Deventer en woon ondertussen al een paar jaar in Nijmegen. In mijn vrije tijd kijk ik series, lees ik graag en ben ik natuurlijk bezig met geschiedenis. De komende tijd ga ik voor mijn studie aan de slag met het ontwerpen van lesmateriaal rondom het gebroeders Van Lymborch huis. 


Rob van der Elsen

Hallo! In samenwerking met de HAN was het voor mij mogelijk om tot juni bij jullie in het mooie Gebroeders van Lymborchhuis een project te gaan starten met medestudenten van de Lerarenopleiding Geschiedenis. Met een alternatieve stage in het tweede jaar bij het Erfgoedcentrum Rozet in Arnhem is mijn enthousiasme ontstaan voor het realiseren van leuke projecten bij musea. 

Vanuit Dedemsvaart te Overijssel begon mijn studiecarrière in Den Haag met European Studies, met vele omwegen ben ik uiteindelijk in Nijmegen op de HAN terechtgekomen en ben ik daar (weer) begonnen aan de Lerarenopleiding Geschiedenis. 

Voor de rest heb ik in mijn leven een aantal leuke hobby’s (naast musea bezoeken natuurlijk); ik hou me veel bezig met muziek, ik speel graag piano en als de gelegenheid zich voordoet zing ik er ook graag bij ;). Daarbij ben ik een fervent voetbalfanaat en verdiep ik mij graag in culturen en talen. 

Een leuk weetje over mezelf..

Ik heb wat Zuid-Europese roots! Tot mijn achtste ben ik in Spanje en Italië opgegroeid, wat mij een leuke talenknobbel heeft opgeleverd 🙂

Jan Bruist

Hallo allemaal,

Ik ben Jan Bruist, 23 en heb net zoals velen van jullie een achtergrond als (student) leraar geschiedenis. Tijdens een alternatieve stage heb ik al kennis mogen maken met de wereld achter de schermen van een museum, het leek me daarom heel leuk om hiermee weer aan de slag te gaan. Ik ga de aankomende periode voor het huis van de gebroeders van Lymborch bezig zijn met het ontwikkelen van materiaal voor het VO. Ik ben opgegroeid in Molenhoek en heb mooie herinneringen aan het gebroeders van Limburg festival dat vroeger in Nijmegen werd georganiseerd. Ik kijk uit naar de komende tijd en hoop dat ik hier veel kan opsteken en mijn kwaliteiten kan inzetten om iets moois te ontwikkelen.