Betrokken bouwer

Op 7 maart vierde Stef Cuppens zijn afscheid van zijn gelijknamige aannemersbedrijf met een groot feest in de Vasim. Splinter Chabot onthaalde Stef en zijn honderden gasten op een leerzame talkshow over maatschappelijk ondernemen, sociaal bouwen en liefde voor het Nijmeegs erfgoed. Stef was een van de grote voorvechters van de herbouw van de Donjon op het Valkhof. De betrokkenheid van Stef bij de stad werd door burgemeester Bruls beloond met een zilveren Waalbrugspeld. Lees hier meer over Stefs bijzondere loopbaan.

Stef is daarnaast al vele jaren betrokken bij het werk van onze stichting. Hij liep verkleed als steenhouwer mee in de Blijde Incomste, hielp met de opbouw van het GvL-Festival en het GvL-Huis en steunde ons altijd met klussen, gereedschap en materialen. Memorabel was de middag dat Stef met de zwaarste Kango sloophamer zich persoonlijk kwaad maakte op een gigantisch stuk gietbeton dat als een steen des aanstoots midden in de 14e eeuwse kelder lag. Een restant van de fundering van de roltrapput van buurman C&A. Na ruim een uur hameren had hij de betonnen kolos eindelijk klein gekregen en kon die in brokken worden afgevoerd. 

Stef was als bestuurslid actief betrokken bij de opzet van het Gebroeders van Lymborch Huis en trakteerde ons deze week op een verrassend mooi cadeau. Hij wil de komende jaren zijn kennis delen door het opzetten van een erfgoed- en restauratiecentrum. Stef bedankt voor al je inzet!

Stef aan het werk in de kelder van het Gebroeders Van Lymborch Huis