6 JANUARI: KWARTAALVERHAAL DE HEILIGE DRIEKONINGEN

Kwartaalverhaal 6 januari: De heilige Driekoningen 

Elk kwartaal maakt verhalenmaker Arjen Uittenbogaard een verhaal bij een van de platen van de Gebroeders van Lymborch. Hij neemt u mee in de wonderlijke wereld van de late middeleeuwen en de boeiende verhalen die schuilgaan achter de kleurrijke afbeeldingen. Na de pauze vertelt Arjen vaak nog een van zijn eerdere kwartaalverhalen.

Misschien wel de mooiste bladzijden in de Très Riches Heures zijn de bladen over de Driekoningen. In de bijbel wordt niet veel over hen verteld, maar in de middeleeuwen zijn er tal van legenden rond deze figuren gefantaseerd. Uiteindelijk is rond hun relieken een prachtige schrijn en zelfs de hele dom van Keulen gebouwd. Het volgende kwartaalverhaal is gebaseerd op al die legenden én de plek die ze al bijna 1000 jaar in Keulen innemen. Met humor en verrassende perspectieven maakte Arjen er een echt kerstverhaal van. Of beter, een Driekoningenverhaal – dat hij dan ook op 6 januari vertelt.

Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Wanneer: zaterdagavond 6 januari 2024, 19.30u.
Waar: Gebroeders Van Lymborch Huis
Entree: € 15,- (inclusief koffie/thee en iets lekkers) – gratis als u MeesterHofschilder of Valet de Chambre van ’t Geselscap bent.

RESERVEREN VOOR KWARTAALVERHAAL