Gebroeders van Lymborch Huis

4, 5 & 11, 12 NOVEMBER:
OPEN ATELIERDAGEN

Op 4 en 5 november en op 11 en 12 november zijn er Open Atelierdagen in de Krayenhoffkazerne met ook een presentatie van het kledingatelier van de Stichting Maelwael Van Lymborch. U wordt die dagen van 13.00 tot 17.00 uur hartelijk ontvangen door Annemie Meesen, Emma Drost, Henk van der Zand en Marijke Spaan, die u graag alles vertellen over de stijl van de kostuums en hoe de kostuums vervaardigd zijn.

In de Kazerne, op het voormalige Limos-terrein, hebben 38 kunstenaars hun atelier. Ook de Stichting Maelwael-Van Lymborch heeft hier op de 3e verdieping haar kostuumatelier gevestigd. In de afgelopen (bijna) 30 jaar zijn zo’n 400 kostuums in 15e eeuwse stijl vervaardigd op basis van de miniaturen van de Gebroeders. Onder leiding van Marijke Spaan en met inzet van de Cotardie en vele andere vrijwilligers is er een prachtige collectie ontstaan van adellijke, burgerlijke en boeren figuren, die onze vrijwilligers dragen bij historische festivals en re-enactment projecten.

Tijdens Open Ateliers kunt u van 13u tot 17u kennis maken met het kostuumatelier van de Stichting Maelwael Van Lymborch. Onze vrijwilligers zullen tijdens Open Ateliers de adellijke kostuums dragen. Zij kunnen u alles vertellen over de stijl van de kostuums van onze Stichting en de stand die zij representeren. Ook lichten zij toe hoe de kostuums ontworpen zijn aan de hand van de miniaturen van de gebroeders Van Lymborch en welke oplossingen gevonden zijn om kostuums exact na te maken.

Sinds enkele maanden zijn Marijke Spaan en Emma Drost bezig om al onze kostuums te fotograferen. Het doel is om de inhoud van het kostuumatelier goed gefotografeerd vast te leggen. Daarvoor zoeken we nog jonge dames en heren (tussen 18 en 30 jaar), die willen poseren. Dus wil je je in een kostuum uit de miniaturen van de Gebroeders van Lymborch laten vereeuwigen of tijdens onze aankomende activiteiten ook een kostuum in 15e eeuwse stijl dragen? Geef je dan op als vrijwilliger bij de Stichting Maelwael van Lymborch tijdens uw bezoek aan ons kostuumatelier of mail naar secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl!

Niet alleen het kostuumatelier van de Stichting Maelwael-Van Lymborch zal gedurende deze weekenden geopend zijn. Breng vooral ook een bezoek aan de andere kunstenaars in de Kazerne! Op www.kunstindekazerne.nl staan de 38 deelnemende kunstenaars aan de Open Atelierdagen. De toegang is gratis en u kunt zo naar binnen lopen.

Onze Gewaardeerde Partners